όμορφη
πόλη
διακοσμητέςinteriors designδιακόσμησηportfoliosεπαφέςβιογραφικάέργαprojectsδείγματαεργασίες
διακόσμηση
GRUPPO D' INTERNI KAPETANIA
"alter
shops"
Κατερίνα Καπετανιά
210 6741421 κιν.6944414487
kapetania@interni.gr
κείμενο, φωτογραφίες ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

Το ALTERSHOPS βρίσκεται στο καινούργιο mall "Athens Heart" επί της Πειραιώς. Πρόκειται για ένα μοντέρνο κατάστημα μόδας με εντελώς νεανικό προφίλ.
Η έμπνευση του σχεδιασμού του προήλθε από την μελέτη των ίδιων των νέων και της σημειολογίας της ενδυμασίας τους (όπως για παράδειγμα τα χρώματα και οι φιγούρες στα μπλουζάκια, ή τα παπούτσια).
Η διακόσμήτρια αρέσκεται στο να συνδυάζει και να εντάσσει στοιχεία της φύσης μέσα στο αρχιτεκτονικό τοπίο. Στοιχεία κατά τα άλλα φυσικά με τη βοήθεια του φινιρίσματος και του χρώματος παρουσιάζονται εδώ ως μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία ενώ ταυτόχρονα παραμένουν φόρμες κοινές και κατανοητές.
Το κέλυφος του χώρου εσωτερικά καλύφθηκε με μαύρο χρώμα, ώστε να δημιουργηθει ένα φόντο έντονης αντίθεσης με τα πράσινα δένδρα και την κυανή οροφή.
Το ταμείο και τα αποδυτήρια προσομοιάζουν μεγάλες φιάλες οι οποίες είναι ντυμένες με κατάλευκες σωλήνες περιμετρικά. Τα όρια των τοίχων ορίζονται από διακοσμητικά μοτίβα κομμένα με τη χρήση της τεχνολογίας των λέϊζερ. Το αριστερό τμήμα του καταστηματος προορίζεται για τα αγόρια, και το δεξί για τα κορίτσια. Τα δοκιμαστήρια είναι στην πίσω πλευρά κι ανάμεσά τους βρίσκεται το ταμείο.
Στο εμπρός μέρος -όπου δεν υπάρχει πρόσοψη- το κατάστημα είναι εντελώς ανοικτό, ε΄χυν τοποθετηθεί τα παπούτσια.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ