σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniβιομηχανικός σχεδιαστής, Πέτρος Hatillari
Στόχος μου είναι να σχεδιάσω τα πάντα
Miss Chair - πάνω όψη
Καρέκλα εξωτερικού χώρου σχεδιασμένη απο χαλκός
Miss Chair 2011
EdA Chair, αποθυκευτικοί χώροι και δεξιά όψη
EdA Chair (Black Edition)
Σχεδιασμένη με ένα μόνο υλικό και αποθυκευτικούς χώρους
EdA Chair (Silver Edition).

Γεννημένος το 1990 στην Αλβανία ήρθα στην Αθήνα το 1993 λόγω ελληνικών ριζών απ'την πλευρά της μητέρας μου. Μεγαλώνοντας δίπλα της και βλέποντας την δουλειά της μητέρας μου (αρχιτέκτονας) έμαθα πολλά για το design και την αρχιτεκτονική και έτσι είχα αποφασίσει να ασχοληθώ επαγγελματικά με το design. Γι' αυτό μετά το λύκειο πήγα να σπουδάσω στο Istituto d'Arte Applicata e Design στο Τορίνο(2010). Ο λόγος που επέλεξα το Τορίνο ήταν επειδή είναι μια πόλη η οποία φημίζεται και έχει αναδειχθεί για το design.

Στον πρώτο μόλις χρόνο των σπουδών μου έχω ήδη ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά projects και έχω λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και έχοντας λάβει αρκετά καλές κριτικές. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να συνδυάζω τις σπουδές μου με τα projects πάνω στα οποία δουλεύω έτσι ώστε είτε να εφαρμόζω στην πράξη ό,τι καινούριο και ενδιαφέρον μαθαίνω στη σχολή είτε να αυτοσχεδιάζω πάνω σε πράγματα με τα οποία δεν ασχολούμαστε τόσο πολύ στη σχολή.

Γνώμη μου είναι ότι στις μέρες μας οι επιλογές όλων είναι περιορισμένες και πολλές φορές καθορίζονται από άλλους παραγόντες (όπως οικονομικούς, ποιότητας κ.ά). Γι' αυτό το λόγο προσπαθώ τα σχέδια μου να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, όμορφα και εύχρηστα έτσι ώστε να προσφέρω περισσότερες επιλογές στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο portfolio μου όπου μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι μου αρέσει να ασχολούμαι με ποικίλα προιόντα. Στόχος μου είναι να σχεδιάσω τα πάντα.


Κείμενο και φωτογραφίες: Πέτρος Hatillari