σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
Ανακαίνιση
Ανακαίνιση
Θέμα Σπίτι
Τόπος Αίγινα
Διακοσμητές Ρένα Κοντράρου
Είδος Ανακαίνιση
φωτογραφίες Κυριακή Ντοβίνου
Μια μονοκατοικία στο βόρειο τμήμα της Αίγινας , σε μικρή ακτίνα από τη Χώρα, έγινε το κέντρο αναφοράς ενός νέου ζευγαριού που θέλησε να ζήσει εκεί το ξεκίνημα της νέας του ζωής.
Πρόκειται για μια κατοικία που πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αναδειχτεί σε προσωπικό τους καταφύγιο μιας και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια δημιουργική, εφ’ολης της ύλης παρέμβαση στο εσωτερικό της και κυρίως στο πρώτο επίπεδο όπου βρίσκονται οι χώροι υποδοχής.
Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό , η τραπεζαρία, η κουζίνα και το γραφείο, στον όροφο τα υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους, ενώ στο υπόγειο οι βοηθητικοί χώροι και ο ξενώνας.
Καθοριστικό στοιχείο στο χώρο αποτελεί η ειδική κατασκευή από γυψοσανίδα και άσπρη λάκα, κατά μήκος των χώρων υποδοχής και της κουζίνας, η οποία τοποθετημένη ως διαχωριστικό μπροστά από τη σκάλα ανόδου δημιουργεί ένα όμορφο σκηνικό καθώς και πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους.
Τα λιγοστά διακοσμητικά αντικείμενα πάνω στα ράφια δίνουν την αίσθηση ότι εκτίθενται…
Φόρμες καθαρές και απέριττες διαμορφώνουν έναν λειτουργικό χώρο εξοπλισμένο με τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα, όλα όμως έξοχα δείγματα του σύγχρονου σχεδιασμού.
Κομψά έπιπλα όπως ο γωνιακός καναπές του οίκου Valentini και η δερμάτινη πολυθρόνα Barcellona του Mies Van Der Rohe πλαισιώνουν το χαμηλό τραπέζι από πέτρα Serena και από φυσικό χάλυβα.
Η Τραπεζαρία είναι του οίκου Triss από ξύλο επεξεργασμένο με ρητίνη και οι δερμάτινες καρέκλες της εταιρίας Bonaldo ενώ το παγκάκι από λευκή λάκα, κάτω από το παράθυρο, είναι σχεδιασμένο από τη διακοσμήτρια.

ΡΕΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ

Μονοκατοικία στην Αίγινα
Η απέριττη κουζίνα από λευκή λάκα, τονίζειι τη σύγχρονη αισθητική του χώρου.
Mε ελάχιστες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, με τον απολύτως αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα από έναν εργονομικό και οικονομικό σχεδιασμό επιτύχαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις χωροταξικές, λειτουργικές και αισθητικές δυνατότητες του χώρου.
Φωτογραφίες:Ⓒ Λευτέρης Μιαούλης Κυριακή Ντοβίνου