σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις




caneplex
lacomar pisani



Σπίτι conteiner
πρόταση για εξοχικό
σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση
Σε έναν απώτερο χρόνο οι συμπολίτες μας δεν θα ονειρεύονται μεζονέτες και μπετά.
Το κύκλωμα μηχανικών - εργολάβων - αρχιτεκτόνων - πολεοδομίας - δασικής κλπ Θα εισπράττει νόμιμα ή έκνομα ποσοστά από άλλες δραστηριότητες και οι διάφορες κυρίες μεγαλογιατρών και πολιτικών παραγόντων που ονειρεύτηκαν μία κατοικία με πισίνα και κήπο στα προάστεια θα εργάζονται καταναγκαστικά στις ειδικές μονάδες ανάκτησης εδάφους, γκρεμίζοντας μεζονέτες πανταχόθεν ελεύθερες.

Η πρόταση της Όμορφης Πόλης είναι γι' αυτόν ακριβώς τον χρόνο.
Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία κατασκευασμένη με βάση δυό παλιά κοντέινερ που αποκτήθηκαν σε εξαιρετικά φθηνή τιμή από το λιμάνι.
σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση
Τα δυο κοντέινερ πλάτους 3μ., ύψους 2.4μ. και μήκου 6μ το κάθε ένα έχουν ενωθεί προσφέροντας έναν συνολικό χώρο 10 μέτρων μήκους επί 3.20, άρα 36.2 τετραγωνικά μέτρα.
σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση
Η λαμαρίνα των κοντέινερ έχει επενδυθεί με οικολογικό θερμοηχομονωτικό υλικό με βάση το κέναφ (βαμβάκι). Ιδανικό για θερμομόνωση και ηχομόνωση κατοικιών και βιοκλιματικών κτιρίων.
σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση
Έχει εφαρμοστεί στεγανοποίηση και μόνωση με τη βοήθεια ειδικής μεμβράνης υγρομόνωσης σε όλη την οροφή των κοντέινερ ώστε να προκύψει η πράσινη στέγη.
σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση
Αποτελείται απο τραπεζαρία-καθιστικό και ενιαία κουζίνα, με ενα εσωτερικό διάδρομο που ενώνει 2 υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Η κουζίνα είναι κατασκευασμένη από μαύρη λάκα και κορίαν.
Όλος ο χώρος υπνοδωμάτια - καθιστικό - κουζίνα ειναι επενδυμένα με ξύλο οξιάς. Οι χώροι φωτίζονται με χωνευτά σποτάκια. Το μπάνιο ειναι όλο κατασκευασμένο με τσιμεντοκονία. Όλες οι γυάλινες επιφάνειες είναι από ηχομονωτικό κρύσταλλο ασφαλείας τρίπλεξ.

επιμέλεια - πρόταση κατασκευής - γραφικά: Ανδρέας Ζέλης

www.zelhs.gr

σπίτι, αρχιτεκτονική, διακόσμηση