σπίτι
αρχιτεκτονική
διακόσμηση
τέχνες
πρόσωπα
αρχιτέκτονες
διακοσμητές
έπιπλα
λευκά είδη
διακοσμητικά
άρθρα
θέσεις
προτάσεις
gri.gr

caneplex

lacomar pisani
Bookmark and Sharecargotecture
Modern Gypsies Aesthetics

Το κίτρινο κοντέινερ

Οι εργασίες και προτάσεις της HyBrid arc ( architecture research and construction) είναι γεμάτες ευφυΐα και τεχνικές λύσεις, χωρός να επιδιώκουν την αστική αισθιτική αποδοχή.
Το εικονιζόμενο project (HyBrid) επελέγη από το περιοδικό SUNSET με σκοπό να φιλοξενηθεί σε αυτό έαν εορταστικό Σαβατοκύριακο στο πάρκο MENLO στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο του 2011
Το σπίτι κατασκευάστηκε από τους OneBuild Modular Manufacturer" με βάση ένα μονό κοντέϊνερ των 7.30 μέτρων και περιείχε πλήρη κουζίνα, μπάνιο, κρεβάτια και βεράντες.
Το σπίτι είναι σχεδόν αυτόνομο ενεργειακά εκμεταλλευόμενο ηλιακά πάνελ.
η κουζίνα είναι "σπαρτιάτικη" ικανοποιει όμως τις βασικές ανάγκες ενός τέτοιου σπιτιού.
Άπλετο φως από ανοίγματα σε όλες τις πλευρές διασκεδάζουν την κλειστοφοβία και το μικρό μέγεθος.
Αριστερά το μπάνιο, δεξιά η κουζίνα και στο βάθος το καθιστικό.
Το μπάνιο - προθήκη.
Το κίτρινο κοντέινερ θα σας κοστίσει στις ΗΠΑ από 59.000$ και πάνω.

Κάτω από την γέφυρα

Εγκατάσταση της ίδιας εταιρείας κάτω από γέφυρα και κάτω προτάσεις για χρήση κοντέινερ σε χώρους πυκνής δόμησης,
η πρόταση προσθέτει ποιτικά τετραγωνικά σε ταράτσες και χώρους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να αξιοποιηθούν (και στατικά).
Το εσωτερικό των κοντέινερ - γραφείων κάτω από την γέφυρα.

Βραβευμένο project των 99.000$

Το σπίτι των 99.000$ είναι μια συμμετοχή που νίκησε. Αποοτέλεσμα συνεργασίας των HyBrid Architectureκαι Owen Richards Architects χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανίκη Αρχιτεκτονική Ένωση στο Χιούστον του Τέξας και το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνών.
Ο όροι του διαγωνισμού ήταν η σχεδίαση και κατασκευή ενός αποδοτικού σοιτιού που θα μπορούσε να χτιστεί και να πωληθεί σε τιμή κάτω από 99.000$.
Το σχέδιο περιλαμβάνει εξελιγμένη μόνωση καθώς και κάποια μηχανικά συστήματα μέσω των οοποίων μπορούν να κινηθούν τοίχοι και ντουλάπια, έτσι ώστενα αλλάξει η κάτοψη του σπιτιού η ακόμα και να διαχωριστέι σε δυό αυτόνομα διαμερίσματα.

Studio 320

Το STUDIO 320 κατασκευάστηκε στην Ουάσινκτον το 2004 και είναι το project που ξεκίνησε όλο το κίνημα του cargotecture (σύνθετο από το cargo και architecture).
Το ζεστό φιλόξενο εσωτερικό έχει επενδυθεί με κόντρα πλακέ που παλιότερα υπήρξε το υλικό των κερκίδων ενός γυμναστηρίου.
Το project αυτο έχει γίνει διάσημο χάρις στις πολλαπλές δημοσιεύσεις σε αρχιτεκτονικά περιοδικά στην τηλεόραση και σε εκμπομπές τύπου "Φτιάξτο μόνος σου".
Περισσότερες πληροφόρίες και δεκάδες projects των hybridarc υπάρχουν δημοσιευμένα στην σελίδα τους στο internet