όμορφη
πόλη
ΕπαγγελματικοίΧώροιΚαταστήματαΓραφείαBarCafeRestaurantsΞενοδοχείαInteriorsDesignΔιακόσμησηΜελέτη

Θερμό ΝΤΙΖΑΚΙ για κρύες νύχτες

Όταν βρεθούμε στο Ζαγόρι, αρκετά κοντά στο Πάπιγκο, στα Άνω Πεδινά, μπρούμε να περιδιαβούμε το ανηφορικό χωριό (και εδώ υπάρχουν πολύ όμορφοι ξενώνες) και να ξαποστάσουμε στο ΝΤΙΖΑΚΙ, κοντά στην παλιά πλατεία στο πάνω μέρος του οικισμού.
Το ΝΤΙΖΑΚΙ δημιούργημα του Χρήστου και της Ηλέκτρας, είναι ένα μεγάλο πέτρινο σπίτι (δημιούργημα του αρχιτέκτονα Λεωνίδα Τσουμάνη) που εξωτερικά δεν διαφέρει απο τα άλλα σπίτια του χωριού. Μας δημιουργείται η προφανής εντύπωση ότι πρόκειται για ένα παλιό σπίτι του χωριού το οποίο ο Χρήστος και η Ηλέκτρα μετέτρεψαν σε ένα απο τα πιό γνωστά μαγαζιά στο Ζαγόρι, το Ντιζάκι. Όμως οι εντυπώσεις αποδεικνύονται λανθασμένες καθώς το κτίρο είναι εντελώς καινούργιο κι αυτό δείχνει την ποιότητα του σχεδιαστή του.

 

Μεγάλη έκπληξη θα νοιώσουμε μόλις διαβούμε την κεντρική πόρτα, καθώς έχουμε εισέλθει σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής σε ύφος English Country Style. Γύρω από το μεγάλο τζάκι (που τον χειμώνα γίνεται το αδιαχώρητο) υπάρχουν τα τραπέζια και οι καρέκλες μπροστά στο πιάνο (που παίζει κάποιες φορές η Ηλέκτρα). Ένα μεγάλο πατάρι καταλαμβάνει τον μισό χώρο και είναι κι αυτό πολύ όμορφα επιπλωμένο και διακοσμημένο.
Το Ντιζάκι προσφέρει σχεδόν τα πάντα απο καφέ και ποτά μέχρι τα φαγητά του Χρήστου και τα γλυκά της Ηλέκτρας.
Τις κρύες νύχτες (κι εδώ οι νύχτες είναι τέτοιες ακόμα και το καλοκαίρι) το τσίπουρο ρέει άφθονο, το κέφι απογειώνεται οι αναστολές εξαφανίζονται κι ο ταξιδιώτης είναι πλέον έτοιμος να κοινωνήσει στο απίστευτο χιούμορ των ντόπιων και να αντιληφθεί ότι το πιο όμορφο πράγμα σε όλο το Ζαγόρι, είναι οι ίδιοι του οι άνθρωποι.

 

ΝΤΙΖΑΚΙ Άνω Πεδινά Ζαγόρι 26530 71121