ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας
απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

Αγοράστε καταπληκτικές φωτογραφικές εκτυπώσεις και πόστερ για τον χώρο σας σε ασύγκριτες τιμές κατευθείαν από τους καλλιτέχνες.
Σας αρέσουν τα Ινδικά; Αγοράστε τα κατευθείαν από την Ινδία σε εξαιρετικές τιμές.
Bookmark and Share

50 τ.μ. στο κέντρο

σπίτια

  • κείμενα - φωτογραφίες: Όμορφη Πόλη
Ολική μεταμόρφωση και αξιοποίηση διαμερίσματος
Βρίσκεται σε μια πολυκατοικία με κοινή γκρίζα είσοδο, χωρίς κάποιο ενδιαφέρον ή αξιοπρόσεκτο στοιχείο. Της ίδιας αισθητικής είναι και τα διαμερίσματα της, που κατασκευάστηκαν γύρω στο '70 και παραμένουν ως είχαν. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι 50 τμ και όταν αποκτήθηκε είχε εξαιρετικά συντηριτική όψη.
Η σημερινή του εμφάνιση και διαμόρφωση οφείλεται στη νέα ιδιοκτήτρια, Έλενα Ζουρνατζή. Είναι graphic designer και επενέβη ουσιαστικά, δίνοντας ένα προσωπικό ύφος στο χώρο της. Η ιδιαίτερα μικρή κουζίνα συνδέθηκε με το χωλ με ένα μικρό πάσο. Οι χώροι διακοσμήθηκαν και αξιοποιήθηκαν χωρίς να ενοποιηθούν, διατηρώντας την προϋπάρχουσα διαρρύθμιση. Η κρεβατοκάμαρα χωρίζεται από το άλλο με δύο συρόμενες πόρτες, που ανοίγουν επιλεκτικά ενοποιώντας τους χώρους.
Το κρεβάτι αποτελείται από ένα στρώμα-υπόστρωμα από το κατάστημα Art de la Maison στη Χαλκίδα. Από το ίδιο κατάστημα είναι και οι χειροποίητες κουρτίνες patchwork με υφάσματα της Elitis. Η παλιά κούκλα που διακοσμεί την κρεβατοκάμαρα προέρχεται από ένα παλιό μαγαζί υφασμάτων της Χαλκίδας. Το κασελάκι είναι ινδικό και η πολυθρονίτσα παλιά. Η αφίσα που διακοσμεί το δωμάτιο είναι έργο της Έλενας για το Μουσείο Παιχνιδιού της Λισσαβόνας. Η κορνίζα στον τοίχο είναι από ¨ανακύκλωση¨ και έχει μετατραπεί σε μια έξυπνη κοσμηματοθήκη, φιλοξενώντας τα άπειρα ενώτια της οικοδέσποινας.
Σπίτι στη Βάρη, Κωνσταντίνος Ψυχογιός
Για το καθιστικό επιλέχτηκε ένας καναπές από το κατάστημα Art de la Maison σε εκρού χρώμα με πολύχρωμα μαξιλάρια Boussac. Στο χωλ του διαμερίσματος τοποθετήθηκε το γραφείο της ιδιοκτήτριας: φτιάχτηκε από ένα παλιό πάγκο καταστήματος.
Η συρταριέρα αριστερά είναι ιδιοκατασκευή, όπως και το γαλάζιο ντουλάπι που προέρχεται από "ανακύκλωση". Πίσω από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή προβάλλονται επί τοίχου άπειρες φωτογραφίες σε θ'ηκες από το Habitat.
Σε όλο το σπίτι υπάρχουν διάσπαρτα σχέδια της Έλενας, ενώ χαρακτηριστική είναι η παράσταση με επιβάτες του μετρό πάνω στη συρόμενη πόρτα.

Ζωντανό, χαρούμενο και ανάλαφρο, ένα σπίτι που αποπνέει δημιουργικότητα και αισιοδοξία, με υλικά τη φαντασία και τη συναισθηματική - και όχι τη χρηστική - αξία.