σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniκομμωτήριο στη Ν. Σμύρνη

διακόσμηση Μαρία Χατζησταύρου

  • Όμορφη Πόλη
Έμφαση στους όγκους χωρίς ιδιαίτερα χρωματικές εντάσεις
Το κομμωτήριο Christy's Hairstyling βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την καρδιά της Νέας Σμύρνης, την κεντρική πλατεία.
Το ύφος του χώρου επιμελήθηκε η διακοσμήτρια Μαρία Χατζησταύρου σε συνεργασία πάντα με τους ιδιοκτήτες. Κατανοώντας πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες που έχει ένας τέτοιος χώρος στήθηκε η χωροταξική του διαρρύθμιση. Ξεκινώντας λοιπόν από την κάτοψη και τον περιορισμό που υπάρχει από τα τετραγωνικά του χώρου καταμερίστηκαν οι επιμέρους ενότητες του κομμωτηρίου και τοποθετήθηκαν έτσι ώστε ο χώρος να εξυπηρετεί αρχικά τους ανθρώπους που δουλεύουν και στη συνέχεια να δίνουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στους πελάτες που το επισκέπτονται.
Ξεκινώντας από τον χώρο που θα φιλοξενηθούν οι λουτήρες αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μέρος που θα υπάρχει μια ιδιωτικότητα αλλά ταυτόχρονα και με άμεση πρόσβαση. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός κεντρικού τοιχείου που θα κρύβει αφενός τους λουτήρες αλλά και θα δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο για την ρεσεψιόν.
Στο τοιχείο αυτό χωνεύτηκε και ο απαραίτητος χώρος της γκαρνταρόμπας. Στην πλευρά των λουτήρων δημιουργήθηκαν κατασκευές για τα προϊόντα και τις πετσέτες, ενώ στην πλευρά της ρεσεψιόν δημιουργήθηκαν προθήκες για την τοποθέτηση των προϊόντων προς πώληση. Οι καθρέπτες με τα καθίσματα για τους πελάτες τοποθετήθηκαν στους τοίχους πλευρικά αφήνοντας τους διαδρόμους κυκλοφορίας ελεύθερους και επιτρέποντας στο προσωπικό να έχει τον απαραίτητο χώρο για να εργαστεί.
Κάθε καθρέπτης συνοδεύεται από μια συρταριέρα και έχει επίσης ενσωματωμένες προθήκες για τα προϊόντα προς πώληση. Όλες οι κατασκευές είναι από καπλαμά δρυς σε φυσικό λούστρο ενώ τα ράφια στις προθήκες είναι από κρύσταλλο extra clear επιτρέποντας στο φωτισμό που υπάρχει εσωτερικά να δημιουργεί γραμμικά παιχνίδια φωτός. Ο χώρος αναμονής τοποθετήθηκε στην είσοδο.
Ένα παιδικό αυτοκινητάκι έχει το ρόλο καθίσματος για παιδικό κούρεμα κάνοντας έτσι την εμπειρία διασκεδαστική. Μια ακόμα υπηρεσία που έχει προβλεφθεί είναι το μακιγιάζ και γι' αυτό υπάρχει κατάλληλος καθρέπτης. Το ύφος του χώρου εκπέμπει μια ηρεμία καθώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις στους χρωματισμούς επιτρέποντας έτσι στους όγκους να κάνουν όλο το παιχνίδι.
Ακόμα και ο σχεδιασμός της ψευδοροφής ακολουθεί τους ίδιους γραμμικούς όγκους. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους επισκέπτες καθώς μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες ομορφιάς και καλλωπισμού σε ένα χώρο αρμονικό και ισορροπημένο.

φωτογραφίες: όμορφη πόλη - κείμενο: Μαρία Χατζησταύρου