σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniΠραγματικό Χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας

στο Θησείο, στην Αγίων Ασωμάτων

  • Όμορφη Πόλη
Ανατολίτικη ατμόσφαιρα σε σύγχρονο κέλυφος
Χαμάμ υπήρχαν στην Αθήνα από πάντα. Έπεσαν όμως σε μαρασμό καθώς θεωρήθηκαν υπόλοιπο της τουρκοκρατίας και δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα της μόδας στο παρελθόν.
Τα Δημόσια Λουτρά ήταν εξάλλου μια αναγκαστική υπηρεσία καθώς μέσα στα σπίτια δεν υπήρχαν τέτοιες ανέσεις.
Τα χαμάμ συνεχίζουν να ζουν και να ακμάζουν στην Ανατολή (με τουρκική λέξη τα ονομάζουμε άλλωστε), όπου αποτελούν αλλού αστική ανάγκη και κοινωνική συνήθεια και αλλού τουριστική ατραξιόν.
Οι Έλληνες ταξιδιώτες ήρθαν σε επαφή με τα χαμάμ της Κωνσταντινούπολης κυρίως και του Μαρόκου ώς τουρίστες. Εκεί ανένιψαν από τα τουρκοκρατικά σύνδρομα και ανεκάλυψαν ότι το χαμάμ είναι μια αρχαιότατη υπηρεσία αλλά και μια ευχάριστη κοινωνικότητα.
Η αναζήτηση της βαθειά εσωτερικής ανατολίτικης ταυτότητάς μας, έφερε πάλι τα χαμάμ στη μόδα και ως εκ θαύματος να ένα νέο και ωραίο, στην Αγίων Ασωμάτων γωνία, δίπλα στην Εβραϊκή συναγωγή.
Πρόκειται για χώρο μοντέρνο, με αρώματα ανατολής, με γνήσιο μαρμάρινο χαμάμ στο κέντρο, και μαρμάρινα τραπέζια μασσάζ. Οι βοηθητικοί χώροι έχουν κάτι απο σκανδιναυική σάουνα και fusion διακόσμηση. Ο χώρος είναι συνολικά ευχάριστος, χαρούμενος και όσο πρέπει υποβλητικός. Ένα μικρό μπαρ στην είσοδο -υποδοχή- σερβίρει πέρα απο τα γνωστά και διάφορες ανατολίτικες εκπλήξεις.
τηλ επικοινωνίας:
210 3231073


φωτογραφίες και κείμενο: Λευτέρης Μιαούλης