ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας
απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

κρεβατια στρωματα
βαρκελώνη φθηνα εισητήρια διαμονή
Bookmark and Share

Πέτρινο σπίτι στην Κηφισιά

σπίτια

  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
Αναπαλαίωση και μετατροπή
Όταν οι ιδιοκτήτες αντιμετώπισαν πριν από λίγα χρόνια την πιθανότητα αγοράς του συγκεκριμένου σπιτιού σε έναν κατηφορικό δρόμο στην Κηφισιά, είχε να σταθμίσει διάφορα υπέρ και κατά. Από τη μια μεριά θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο, μοντέρνο σπίτι, από την άλλη, όμως, το παλιό, σχεδόν ιστορικό, σαν πύργος σπίτι της Κηφισιάς με τον υπέροχο κήπο τούς είχε ήδη συνεπάρει.
Τελικά υπερίσχυσε το όνειρο και αμέσως οι νέοι ιδιοκτήτες ήρθαν σε επαφή με την αρχιτέκτονα Εύα Μαυράκη, φίλη της οικογένειας, στην οποία είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Η εικόνα του διώροφου, πέτρινου σπιτιού σού ανακαλεί μνήμες από τον πάλαι ποτέ ένδοξο ελληνικό κινηματογράφο. Βρίσκεται στο κέντρο του οικοπέδου το οποίο είναι μερικά μέτρα χαμηλότερα από το δρόμο, στον οποίο υπάρχει η κύρια είσοδος. Μια σκάλα με απότομη, κατηφορική κλίση, όπου έχουν διαμορφωθεί βαθμίδες με φυτά, οδηγεί στην αυλή που περιβάλλει το σπίτι.
Στα αριστερά της εισόδου και στο ίδιο επίπεδο με το οίκημα έχει διαμορφωθεί ένα ανοιχτό, σκιερό καθιστικό με περιμετρικά καθίσματα, το οποίο όταν μπαίνει το καλοκαίρι και οι μπαλκονόπορτες ανοίγουν διάπλατα, λειτουργεί ως φυσική συνέχεια του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Η αυλή συνεχίζεται και γύρω από την τραπεζαρία και περνώντας από το γκαράζ φτάνει στην πλευρά της κουζίνας, όπου έχει διαμορφωθεί μια εξωτερική τραπεζαρία που «πνίγεται» στο πράσινο.