σπίτι
αρχιτεκτονική
διακόσμηση
τέχνες
πρόσωπα
αρχιτέκτονες
διακοσμητές
έπιπλα
λευκά είδη
διακοσμητικά
άρθρα
θέσεις
προτάσεις
gri.gr

caneplex

lacomar pisani
Bookmark and Share



Επέμβαση με γυαλί
Ενώνοντας και αξιοποιώντας δυό παλιά πέτρινα σπίτια
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan

Architects: Peter Legge Associates
Location: Connemara National Park, Ireland
Design Team: Peter Legge, Cornelia Legge, Carolina Sardinha, Lisa McSharry
Project Year: 2010
Photographs: Sean Breithaupt + Yvette Monohan

© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
Οι πελάτες μας ήταν ένα ζεύγος συνταξιούχων οι οποίοι διέθεταν ένα εξοχικό σπίτι απο την δεκαετία του '70 στην περιοχή. Η πίεση για την δυνατότητα διακοπών παιδιών και εγγονιών οδήγησε στην απόφαση αξιοποίησης δυό ερειπωμένων πολύ παλιών πέτρινων σπιτιών. Τα σπίτια αυτά έπρεπε να μετατραπούν έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρους χαλάρωσης και τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
Τα σπίτια απέιχαν 3 μέτρα μεταξύ τους και δεν ευρίσκοντο στην ίδια γραμμή ούτε στο ίδιο επίπεδο. Ήταν όμως παράλληλα. Πάρθηκε η απόφαση να συνεχίσουν να είναι δυό διαφορετικά σπίτια και να μην ενωνθούν σε έναν όγκο. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε το γυαλί ώστε να κατασκευαστεί ένας ενδιάμεσος χώρος ο οποίος συνδέι τα δυό σπίτια και χρησιμεύει και σαν κύρια είσοδος. Στον ίδο χω΄ρο αναπτύχθηκαν και οι σκάλες που οδηγούν στους ορόφους έτσι ώστε να κερδηθεί χώρος εσωτερικά. Τα δυό παλιά σπίτια αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν συμβατικά με αξιοποίηση των υλικών κατασκευής τους όπου αυτό ήταν δυνατόν.
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan
© Sean Breithaupt + Yvette Monohan