ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας
απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

Bookmark and Share

Μονοκατοικία στη Βάρκιζα

isv architects

Διόρωφη κατοικία με υπόγειο garage και πισίνα στη Βάρκιζα
Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού ως πρόσφατα κατοικούσε στην ιδιωτική θαλαμηγό του. Η απόφαση για την κατασκευή ενός σπιτιού στην ξηρά έπρεπε να προσφέρει την ανάλογη δυνατότητα να περιβάλλεται από νερό. Οι απλοί, λευκοί, μεσογειακοί όγκοι του σπιτιού, με τα μεγάλα γυάλινα ανοίγματα, συνδιαλέγονται με υπαίθριους χώρους και σκεπαστές πέργκολες, αφήνοντας τις διάφορες υδάτινες επιφάνειες να συνδιαλέγονται με τον ήλιο ή τη σκιά.
Η κατοικία αυτή βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων, πάνω στο δρόμο που συνδέει τη Βάρκιζα με τη Βουλιαγμένη. Έχει μια ελαφριά κλίση από το δρόμο προς τα κάτω. Θέα προς τη θάλασσα δεν έχει, αλλά η θέα προς το βουνό αντικρίζει απέναντι πεύκα και τα καφεκόκκινα βράχια.
Η αξιοποίησή του γίνεται με γνώμονα τη δημιουργία ενός πρότυπου κήπου με τρεχούμενα νερά και πισίνες που θα συνδυάζει όλα τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας που συναντάει κανείς σε αυτό το υψόμετρο, σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος της χώρας μας.
Η κατοικία γυρίζει την πλάτη της προς το δρόμο με μάλλον κλειστές πέτρινες στο χρώμα των βράχων της περιοχής επιφάνειες και ανοίγει προς τη μεριά του κήπου με μεγάλα συρόμενα υαλοστάσια.Υπαίθρια καθιστικά με πέργκολες, επεκτείνονται μέσα στο οικόπεδο ακολουθώντας τη ροή του νερού, δημιουργώντας την αίσθηση μιας εσωτερικής αυλής. Το υλικό δαπεδόστρωσης της αυλής είναι πωρόλιθος, τα υλικά κατασκευής των περγκόλων, σοβάς και ξύλο και τα υλικά της κατοικίας πέτρα, σοβάς και ξύλο στα υαλοστάσια. Η κατοικία συντίθεται από καθαρούς ορθογώνιους όγκους. Μια ελιά δεσπόζει στην κεντρική αυλή.