ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας
απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

Bookmark and Share

Κωνσταντίνος Ψυχογιός

σπίτι αρχιτέκτονα

  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ - ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ
Η προσπάθεια ένταξης μιας αυτόνομης μονοκατοικίας μέσα σε μια πολυκατοικία είναι μια ελκυστική και δύσκολη ιδέα.
Το επιτυχές αποτέλεσμα του τολμήματος βασίζεται στο "αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο" του Κωνσταντίνου Ψυχογιού το οποίο εγγυάται έναν σύγχρονο αισθητικό προσανατολισμό σε συνδυασμό με ένα λειτουργικό αποτέλεσμα άριστων προδιαγραφών. Εν μέσω ενός οικιστικού τοπίου που θυμίζει έντονα βαβέλ, καθώς τάσεις, απόψεις και ιδέες μπερδεύονται μεταξύ τους και όλες μαζί, ο αρχιτέκτων αποφασίζει να σχεδιάσει ένα σύμπλεγμα χώρων σε δυό επίπεδα, τα οποία χαρακτηρίζονται από μια διακτριτική λιτότητα και μια ευκρίνεια στις γραμμές τους. Τις βασικές αυτές αρχιτεκτονικές αξίες επιτάσσει η καθαρότητα, ο δυναμισμός και ο ορθολογισμός του αρχιτεκτονικού λεξιλογίου του Κωνσταντίνου Ψυχογιού.
Όλες οι βασικές χρήσεις της κατοικίας βρίσκονται στο αυτό επίπεδο. Καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία αποτελούν φυσική συνέχεια των εξωτερικών χώρων, της πισίνας και του εξωτερικού καθιστικού. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται άμεση οπτική επαφή αλλά και ανεμπόδιστη σχέση των χρήσεων από όλα τα σημεία πρός όλα.
Σταθερός στόχος του σχεδιαστή δεν είναι η αφαίρεση για την αφαίρεση αλλά αντιθέτως ο ορισμός κάποιων ορίων στην αλόγιστη χρήση μιας φλύαρης διακόσμησης έτσι ώστε αυτή να μην καταλάβει τον χώρο και να επιτρέψει την ανάδειξη της πραγματικής διάστασης όλων των στοιχείων τα οποία συμμετέχουν στην σύνθεση. Οι υπόλοιποι χώροι του σπιτού βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο το οποίο επικοινωνεί με τον κυρίως χώρο μέσω μιας κρεμαστής σκάλας.

Με τον τρόπο αυτό οι χώροι αυτοί είναι απομονωμένοι από την ζώνη ημέρας.
Στο δεύτερο αυτό επίπεδο βρίσκονται δυό κύριες κρεβατοκάμαρες, οι αποθηκευτικοί χώροι και το πλυντήριο. Η μία από τις κρεβατοκάμαρες διαθέτει δικό της γραφείο. Τα υλικά των δαπέδων είναι δρύινα πατώματα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Οι εξωτερικοί χώροι και τα μπάνια έχουν επενδυθεί με πλακίδια διάστασης 60Χ60 σε γήϊνες αποχρώσεις. Το δάπεδο των μπαλκονιών είναι ξύλινο ντεκ. Η πισίνα έχει χρωματιστεί σε μια απόχρωση του μπεζ, έτσι ώστε με τη βοήθεια της διάθλασης και του όγκου το νερού να δίνεται η αίσθηση αμμουδιάς και γαλαζοπράσινης παραλίας.
Η κουζίνα, αλλά και τα περισσότερα έπιπλα, είναι σχεδιασμένα από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα. Τα σαλόνια και τα κρεβάτια προέρχονται από το B+B και το MAXALTO ενώ τα φωτιστικά είναι της ARTEMIDE.
Η κατοικία είναι εξοπλισμένη με πλήθος αυτοματισμών (τηλεχειρισμοί κλπ) πράγμα το οποίο την καθιστά ιδιαίτερα φιλική στον χρήστη. Οι έξυπνες κατοικίες δεν αποτελούν πλέον πολυτέλεια αλλά σύγχρονη αναγκαιότητα.

www.psychogios.gr