σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniΜαρμάρινο αρχοντικό στην Ερμούπολη
κοντά στο Θέατρο Απόλλων

επιμέλεια διακόσμησης: Μίρκα Λαγού

Ξεπροβάλει μέσα απο τον μύθο της Ερμούπολης σαν ένα από τα συστατικά του στοιχεία.
Τρείς όροφοι από μάρμαρο ορίζουν την νεοκλασσική του φυσιογνωμία.
Είναι ένα απο τα σπίτια της γειτονιάς του θεάτρου Απόλλων. Η εξωτερική αυστηρότητα και ο ρυθμός θα μετατραπούν σε οικοιότητα και σπιτικό περιβάλλον εσωτερικά. Τα σπίτια αυτά κατοικούνται από πραγματικούς ανθρώπους και δεν είναι μουσεία.
Το ισόγειο φιλοξενεί χώρους κυρίως βοηθητικούς και χρηστικούς. Η κουζίνα, ένα μικρό μπάνιο κι ένα μικρό υπνοδωμάτιο που χρησιμεύει σήμερα σαν ξενώνας. Η μεγάλη ξύλινη σκάλα δεσπόζει στο ισόγειο και οδηγεί στον όροφο όπου βρίσκεται ένα μακρόστενο σαλόνι κι ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με πατάρι.
Στον πάνω όροφο μετά απο ένα μικρό χωλ ανοίγεται μια μεγάλη βεράντα που βλέπει προς το λιμάνι κι ένα μεγάλο ροζ υπνοδωμάτιο.
Από την βεράντα υπάρχει διεξοδος σε μια μικρη ταράτσα από όπου μπορεί να δει κανείς τα καράβια του λιμανιού να πηγαινοέρχονται.

Το σπίτι αυτό αποκτήθηκε σχετικά πρόσφατα από μια οικογένεια αθηναίων η οποία έχει σχέση με τις τέχνες και την διακόσμηση.
Η ρομαντική διάθεση και τα αντικέ έπιπλα οφείλονται εν πολλοίς στο γούστο της ιδιοκτήτριας και προέρχονται από το σχετικό κατάστημά της.
Η ίδια έχει επιμεληθεί όλες τις μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως την χρήση υφασμάτων, χρωμάτων και μικρών διακοσμητικών...

Κείμενο: Λευτέρης Μιαούλης και φωτογραφίες: Κυριακή Ντοβίνου

'Εδώ θα μπει κείμενο, εδώ θα μπει κείμενο