Πολιτισμός και τέχνη μέσα και έξω από τα στέκια, τα καθημερινά, της πόλης!

Όμορφη Πόλη

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, από τις 6 το απόγευμα, σας περιμένουμε με κέφι και τσίπουρο στο καφενείο του Βασίλη, στην οδό Ευφρονίου 70, στην περιοχή Κάραβελ.

Διάρκεια έκθεσης έως 20 Απριλίου 2015.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 7220077 και 6992 782537. 19 Φεβρουαρίου – 14 Μαρτίου 2015

Μια ιδέα που αφετηρία της έχει το καφενείο του Βασίλη, στις παρυφές της Καισαριανής με την Αθήνα! Ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου με την ομάδα Phasma2, που έχει στο ενεργητικό της μια πλειάδα εκδηλώσεων και φωτογραφικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσα από τον γενικό τίτλο Greece in Crises, εκθέτει στο χώρο του Βασίλη μια σειρά έργων – φωτογραφιών που δημιούργησε στο νησί της Σύρου φωτογραφίζοντας για μήνες  τα περίφημα καρνάγια – ταρσανάδες της.

Όμορφη Πόλη

Ο θαμώνας, ο φίλος, ο περαστικός, η παρέα... θα έχει την ευκαιρία, μαζί με τον καφέ, το ποτό του, να “γεύεται” μια ιστορία τέχνης μέσα από την ελληνική πραγματικότητα, που ο Αλέξανδρος την ονομάζει “μετακινούμενη έκθεση”!
“Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, προσπαθούμε μέσα από την τέχνη και τις βιωματικές μας ιστορίες να κάνουμε την περίφημη “στροφή”. Την “στροφή που προσπαθούμε...” για ένα καλύτερο, ενημερωμένο, αύριο...”, λέει χαρακτηριστικά!

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη

Πιστεύοντας ότι η τέχνη δεν εγκλωβίζεται ούτε απευθύνεται σε λίγους..., ότι η τέχνη ανήκει στους πάντες δικαιωματικά, γι' αυτό επελέγη αυτός ο χώρος όπου παίρνουν ανάσα, διασκέδαση, ζωή οι πάντες, γιατί απευθύνεται στους πάντες, στους πολίτες αυτής της πόλης!
Η έκθεση του ταρσανά της Σύρου ξεκίνησε μέσα από το χώρο του ίδιου του ναυπηγείου, για να περιπλανηθεί, ως του αγίζει, σε πολλές και πάντα καθημερινές γωνιές τούτου του τόπου, από όπου αντλεί και την καταγωγή του!

Ευφρονίου 70, στην περιοχή Κάραβελ
Διάρκεια έκθεσης έως 20 Απριλίου 2015.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 7220077 και 6992 782537caneplex