σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniΠάρις Ασβεστάς: Το ξεγέλασμα του ματιού

Ο Πάρης Ασβεστάς που η καλλιτεχνική του παιδεία έχει γαλλικές καταβολές μιλάει για την τεχνοτροπία του trompe l'oeil, η οποία εφαρμόζεται εδώ και αιώνες σε ναούς, μουσεία και άλλα δημόσια αλλά και ιδωτικά κτίρια.

Η πιο γνωστή εφαρμογή της τεχνοτροπίας αυτής είναι η ζωγραφική ψεύτικου μαρμάρου, κιόνων ή παραστάσεων σε τοίχους, έτσι ώστε ό χώρος να "μεγαλώσει" ο τοίχος να "βυθιστεί" και ο επισκέπτης να αποκτήσει μια μοναδική αίσθηση.
Στην σημερινή εποχή η τεχνική του trompe l'oeil που στα ελληνικά σημαίνει οφθαλμαπάτη εφαρμόζεται με πολλούς μοντέρνους πλέον τρόπους σε εφαρμογές κλασσικές, υπερμοντέρνες αλλά και σουρεαλιστικές. Καθώς η φαντασία του καλλιτέχνη δεν έχει όρια και η εποχή συμβάλει στο σπάσιμο των δεσμών της παραδοσιακότητας, η τεχνική της οφθαλμαπάτης κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Ο Πάρης Ασβεστάς, ζωγράφος, διακοσμητής, δημιουργός αλλά πάνω απ' όλα καλός γνώστης των υλικών του και του trompe l'oeil, εξηγεί στο video τις βασικές αρχές αυτής της τεχνικής και μερικές από τις γνωστές εφαρμογές της.

Το εργαστήριο και κατάστημα του Π. Ασβεστά βρίσκεται στους Αμπελοκήπους (Αγ. Τριάδα)
τηλ: 210 6911092, 6937 052809

όμορφη πόλη