σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις

Μαρμαρογλυπτική, Τήνος

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΌΣ

Φωτογραφία : Από:

έργα
εργαστήριο
έκθεση
Πύργος
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ
ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΗΣ

Ο Πέτρος Μαρμαρινός γεννήθηκε στον Πύργο της Τήνου το 1970. 'Εχει καλλιτεχνική οικογενειακή παράδοση (ο παππούς ήταν γλύπτης-ζωγράφος). Μετά το λύκειο φοίτησε στη σχολή καλών τεχνών Πανόρμου Τήνου (1988-1991).
Παράλληλά κάνει πρακτική σε κάποια απο τα εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής του Πύργου, δουλεύοντας με θέματα διακοσμητικά - κατασκευές λαικής και βυζαντινής τέχνης. Ανοίγει το δικό του εργαστήριο - εκθετήριο το 1995 στον Πύργο Τήνου (έναντι μουσείου Χαλεπά) όπου και παρουσιάζει τη δουλειά του εμπλουτίζοντας την συν το χρόνω και κατόπιν πολλών παραγγελιών έως και σήμερα.
Τα έργα του, ποικίλων διαστάσεων, εφαρμόζονται σε διακοσμήσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (σπίτιων-καταστημάτων-ξενοδοχείων κτλ) από διακοσμητές, αρχιτέκτονες, ιδιώτες τα οποία φτάνουν σε πολλά μέρη, ακόμα και στο εξωτερικό. Τα σχέδια του ειναι τόσο παραδοσιακά μοτίβα όσο και συνθέσεις δικές του με χαρακτήρα και ύφος ξεχωριστό όπως οι φόρμες των μαρμάρινων περιστεριών του πάνω σε παλιές γούρνες, τα τραπέζια και οι πιατέλες του με χρωματιστά ανάγλυφα σχέδια (ρόδια, στάχυα, σταφύλια, θαλασσινά θέμα κτλ), τα οποία προσδίδουν την ταυτότητα της δουλειάς του σε σύνθεση μαζί με τα υπόλοιπα μαρμαρόγλυπτα έργα του στο χώρο.
Έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις κυρίως στην Αθήνα και τη θεσσαλονίκη όπου και η δουλειά του απέσπασε καλές κριτικές τόσο από τον τύπο όσο και από τα τηλεοπτικά φίλμ με αναφορές στην Τήνο και ειδικότερα στον Πύργο, το χωριό της τέχνης, του μαρμάρου και της γλυπτικής γενικότερα

Κάποιες από τις εκθέσεις

1999 Athens Plaza, Antique & Decoration
2000 Aίγλη Ζαπείου Συνθέσεις εξωτερικού χώρου
2001 Θεσσαλονική Φως των Κυκλάδων Πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας
2002 Aίγλη Ζαπείου Συνθέσεις εξωτερικού χώρου
Gallery Χρυσηίς Αθήνα 2010 ομαδική
Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan 2010 ομαδική

Πύργος Τήνου 84 201
τηλ. Εργαστηρίου: +30 22830 31624
τηλ. Έκθεσης : +30 22830 31 524
Κινητό: +30 697 2034686

www.marmarinos.gr
info@marmarinos.gr

κείμενο, φωτογραφίες: Όμορφη Πόλη
caneplex
lacomar pisani