Κουζίνα του Διαβόλου πίσω από το Δημαρχείο

Όμορφη Πόλη

Στο Μανχάταν, το Hell's Kitchen ήταν μία από τις πρώτες γειτονιές όπου εγκαταστάθηκαν μετανάστες, ιρλανδικής κυρίως καταγωγής. Είχε στενές σχέσεις με τον υπόκοσμο και ήταν το αγαπημένο λημέρι πολλών διαβόητων γκάνγκστερ. Στην Αθήνα, το Hell's Kitchen είναι ένα από τα συμπαθέστερα εστιατόρια που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια. Πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο, επίσης σε μια ιδιόρρυθμη γειτονιά με έντονη την παρουσία μεταναστών, η περιοχή πάει γάντι με το όνομά του. Δημιουργοί του, δύο νέοι Ελληνες που σπούδασαν στη Νέα Υόρκη και αποφάσισαν να ανοίξουν ένα στέκι με νεοϋορκέζικα vibes. Και τα κατάφεραν. Είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου, ακόμα κι αν δεν έχεις παρέα, κάθεσαι πολύ ευχάριστα στον κεντρικό πάγκο και απολαμβάνεις το κρασί και το φαγητό σου. Οι ώρες αιχμής του μαγαζιού είναι το μεσημέρι και το βράδυ τις κα8ημερινές, και την Κυριακή το πρωί, χάρις στο εξαιρετικό του brunch. Tη νύχτα, οι γειτονικοί δρόμοι αδειάζουν και γίνεται περισσότερο kitchen παρά hell. Από τον κατάλογο, που διαθέτει σούπες, σαλάτες, σάντουιτς, πρωινά, ομελέτες, μπέργκερ, πάστα, κρέατα και ψάρια, οι μερίδες αμερικανικής λογικής, πολύ χορταστικές πρώτες ύλες εξαιρετικές.

Όμορφη Πόλη

Ο οίνος εδώ έχει την τιμητική του: κρασιά από τον παλιό αλλά και τον Νέο Κόσμο σε μεγάλη ποικιλία και σε ποτήρι. Περυσι το «Hell's Kitchen» δημιούργησε (με μια κατασκευή στην κατηφόρα μπροστά του), γι' αυτό και ονόμασε τον έξω χώρο «Downhell's», παίζοντας με τη λέξη «downhills». Εκεί σερβίρει την καινούργια Thai σαλάτα του με γαρίδες και μάνγκο ή το σουβλάκι γαλοπούλας με ταμπουλέ και βινεγκρέτ σαμπάνιας, τις Τρίτες με jazz duets και τις Πέμπτες με τον Κωστή στα decks. Κι είναι απτή απόδειξη ότι, παρά τα όσα του κατονομάζουμε, μια που η κινδυνολογία καλά κρατεί τελευταία, το κέντρο επιμένει. Και παραμένει αγαπημένο μας. Το μενού του Hell's Kitchen φτάνει μέχρι την πόρτα του σπιτού μας στις βασικές περιοχίες του κέντρου (Κολωνάκι, Σύνταγμα, Εξάρχεια, Γκάζι, Κεραμεικός κλπ)

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη

Την ανακαίνιση του παλιού γωνιακού καταστήματος και την μετατροπή του σε Hell's Kitchen ανέλαβε η εξειδικευμένη σε ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων, αρχιτεκτονική εταιρεία FaYa Αrchitecture (www.faya.gr)

Tο Hell's Kitchen δεν μπόρεσε να αντέξει την ακραία υποβάθμιση της περιοχής στον καιρό της κρίσης. Η περιοχή πίσω απο το Δημαρχείο είχε καταταστεί άβατο για τον περαστικό. Δυστυχώς το μόνο που απέμεινε είναι μερικές φωτογραφίες.


caneplex