Τοπίο καθημερινού brain strorming

Όμορφη Πόλη

επιμέλεια διακόσμησης: Κατερίνα Καπετανιά

Το γραφείο μας στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο ισόγειο καινούργιας πολυκατοικίας (του 2004) στην περιοχή του Χολαργού. Στην επιλογή του έπαιξε σημαντικό ρόλο η εκπληκτική νοητή επέκταση στον κήπο του κτιρίου με πολύ γκαζόν και όμορφα φυτά. Στόχος του σχεδιασμού του χώρου από την αρχή ήταν να μην περιορίζεται η θέα προς τα έξω. Θελήσαμε να επιτρέψουμε στο φως του ήλιου να μπαίνει άπλετο στον χώρο μας και συνδέσαμε με πραγματικό τρόπο το φωτεινό πράσινο του γρασιδιού της αυλής με τον χώρο μας. Άλλωστε τα στοιχεία της φύσης σε σχέση με το άστικό τοπίο και τον άνθρωπο, αποτελούν και έμπνευση στα έργα μας.
Οι χώροι σε επίπεδο κάτοψης ακολουθούν διαγώνιες γραμμές δίνοντας στον χώρο ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση και δημιουργώντας έξυπνους χώρους όπως το κουζινάκι, η μεγάλη αρχειοθήκη, οι κρυφές βιβλιοθήκες , ο χώρος εκτυπώσεων και οι χώροι αποθήκευσης. Το meeting room, χώρος που υποδεχόμαστε τους συνεργάτες, παρουσιάζουμε τις ιδέες μας και κάνουμε το καθημερινό brain storming οριοθετείται με γυάλινους διάφανους φιμέ τοίχους αφήνοντας τον επισκέπτη μας να περιπλανιέται στον χώρο.
Χρώματα λευκό, γκρι και μαύρο με γραφικά πόλης και όγκων είναι το ουδέτερο αλλά και δυναμικό περιβάλλον για δημιουργία. Ο χώρος εργασίας στα pc και ο χώρος υποδοχής έχουν χαρούμενη και ξεκούραστη όψη με κόκκινο χρώμα και μια σκιά γαλάζια δέντρου με πλούσια φυλλωσιά ζωγραφισμένο στον τοίχο.

Όμορφη Πόλη

Η θολωτή οροφή κρύβει από κάτω της ένα χώρο μακρόστενο χώρο με δύο πατάρια που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια γέφυρα που ίπταται μέσα στον χώρο. Διαμήκη παράθυρα πάνω στους θόλους χαρίζουν εντυπωσιακό φωτισμό την μέρα. Το ισόγειο με κόκκινα λαμπρά χρώματα και μαύρα τελειώματα, είναι ένα απόλυτα μοντέρνο μπάρ. Εξωτερικά μια μικρή αυλή προσφέρει επιπλέον χώρο τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
\
Όμορφη Πόλη

Ο χώρος συμπληρώνεται από γραφικά στοιχεία, εικόνες, και αναφορές σε πόλεις σταθμούς design όπως το Μιλάνο και το Παρίσι για να ταξιδεύουμε .....

Κείμενο: Κατερίνα Καπετανιά - φωτογραφίες: Κυριακή Ντοβίνουcaneplex