σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
omorfi poli
Εγγραφή στο newsletter μας
email
email ξανά
Bookmark and Share

Modern Gypsies

Μικρές Οικολογικές Κατοικίες (πενία τέχνας κατεργάζεται)

H D. Wlliams κατοικεί σε ένα μικρό σπίτι εμβαδού 8 τετραγωνικών, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην αυλή ενός σπιτιού φίλων. Η ενέργεια που χρησιμοποιεί είναι το προπάνιο και δυό ηλιακοί συλλέκτες. Δεν πληρώνει ενοίκοι και φόρους και τα μηνιαία έξοδα του σπιτιού της είναι 8$.
Η Williams κατασκεύασε το σπίτι της μόνη της, βασιζόμενη σε μερικά δωρεάν σχέδια που βρήκε στο internet. Την βοήθησαν μερικοί φίλοι που διέθεταν εμπειρία στα ξυλουργικά. Το συνολικό κόστος ήταν 10.000$ και ο χρόνος αποπεράτωσης ήταν 3 μήνες.
Η ίδια αποφάσισε να αφήσει το μεγάλο της σπίτι και να μετοικήσει σε αυτό το οποίο είναι πιό μικρό από το μπάνιο του προηγούμενου.
Σήμερα στην Αμερική έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα που ονομάζεται "Small House Movement". Πάνω από 60 κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και τεχνικοί ασχολούνται με το αντικείμενο.
Οι Αμερικανοί που επιλέγουν να ζήσουν έτσι το κάνουν με την θέλησή τους αντιτασσόμενοι στην υπερκατανάλωση και την εξουσία της μεγάλης ιδιοκτησίας, προτείνοντας ένα νέο εντελώς οικολογικό μοντέλο ζωής.
Η D. Williams δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο καθώς έχει εργαστεί για 16 χρόνια στον χώρο της οικολογίας και μετά από πολλές δημοσιεύσεις, έχει γίνει μια διασημότητα στην Αμερική. Οι επισκέπτες συρρέουν για να δούν το σπίτι της και εκέινη τους το δείχνει πάντοτε με ευχαρίστηση.
Το σπίτι αυτό (όπως και τα περισσότερα του είδους του) είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα τρέιλερ. Προφανώς η D. Williams κάνοντας χρήση αυτής της δυνατότητας, ταξιδεύει διαρκώς μαζί με την κατοικία της.
Περισσότερς πληροφορίες ΕΔΩ

TINY HOUSE

Ένα περιγραφικό video με όλες τις φάσεις της κατασκευής από μια εξειδικευμένη αμερικανική εταιρεία.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Γλυπτική με παλέττες

Έργο του αρχιτέκτονα Matthias Loebermann και των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Biberach το κτίσμα αυτό χρησιμοποιήθηκε σαν σημείο συνάντησης αθλητών και δημοσιογράφων στους αγώνες σκι του Oberstdorf - Γερμανία (2005)
Με διαστάσεις 6 μέτρων πλάτους, 8 ύψους και 18 μήκους δεν είναι ακριβώς ένα μικρό σπίτι, η δευτερογενής χρήση όμως ενός βιομηχανικού υλικού το καθιστά αξιόλογο project, ιδιάιτερα λόγω του ελκυστικού του σχήματος.
Η όλη κατασκευή είναι πάρα πολύ γερή και προσφέρει εξαιρετική μόνωση. θα μπορούσε άνετα να καλυφθεί με πλέγμα και να σοβαντιστεί εσωτερικά και εξωτερικά. Το θολωτό της σχήμα παρέχει εξαιρετική υποστήριξη στην "στέγη". Κουφώματα και παράθυρα θα μπορούσαν να ανοιχθούν μετά το σοβάντισμα.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Το σπίτι της μητέρας μου

Ο Dan Louche περιγράφει σε ένα blog την εμπειρία του από την μεταγκατάσταση της μητέρας του σε ένα μικρό σπίτι.
Περισσότερες πληροφορίες και πολλές λεπτομερείς φωτογραφίες από αυτό το project ΕΔΩ

ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

φωτογραφίες και κείμενο: όμορφη πόλη