όμορφη
πόλη
άρθρακείμενααπόψειςτοποθετήσειςγνώμεςθεωρητικάκείμενασυνεργασίες
Δείτε ένα άλλο σπίτι
Οτιδήποτε τυπώνεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια
από την Zωή Παναγιωτοπούλου

Τα wall prints είναι η νέα τάση στην διακόσμηση. Όλο και πιο συχνά βλέπουμε μεγάλες εκτυπώσεις που προορίζονται για διάφορες χρήσεις μεταξύ των οποίων: υπαίθρια διαφημιστική προβολή, εικαστικές παρεμβάσεις στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο κτιρίων, «ντύσιμο» αυτοκινήτων, βιτρίνες καταστημάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, σκηνικά θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών, προβολή σε τρόλεϊ, τραίνα, περίπτερα κτλ.

Lofts στο Βοτανικό (αρχιτέκτονας Σπύρος Καπής) / Wall print στο χώρο του parking

Συχνά βλέπουμε ολόκληρα κτίρια «ντυμένα» με τεράστιες εκτυπώσεις, που τα μεταμορφώνουν σε ένα πολύ δυνατό μέσο προβολής μιας εταιρείας ή προϊόντος. Τα wall prints αρχίζουν πλέον να εφαρμόζονται και σε κατοικίες.

Wall print σε κατοικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Οι διακοσμητές έχουν τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης της ψηφιακής εκτύπωσης και των γραφικών για να δημιουργήσουν πρωτότυπες συνθέσεις για τους τοίχους, το δάπεδο, τα διαχωριστικά τοιχία, τις τζαμαρίες, τα σκαλοπάτια, τις ντουλάπες, τα έπιπλα, τις κουρτίνες και ότι άλλο φανταστείτε.

Το wall print ανατρέπει τη λογική του πίνακα στον τοίχο. Αποτελεί ένα οργανικό στοιχείο του χώρου δίνοντας του χαρακτήρα, ατμόσφαιρα, ύφος. Είναι καινοτόμο, φρέσκο, ευέλικτο και συμβατό με το σύγχρονο τρόπο ζωής.


Lofts στο Βοτανικό (αρχιτέκτονας Σπύρος Καπής) / Wall print σε µπάνιο

Είναι η λύση για τη μεταμόρφωση αντιαισθητικών ή αδιάφορων όψεων π.χ. μάντρα ή πάρκινγκ. Μπορεί να δημιουργήσει, αν χρειάζεται, οπτική απάτη π.χ. αίσθηση βάθους ή ύψους και πάνω σε τζάμι μπορεί να δώσει την εντύπωση της αμμοβολής.


Τα wall prints μπορεί να είναι τυπωμένα σε ενιαία επιφάνεια ή τα γραφικά τους να είναι ξεγυριστά αφήνοντας στα κενά την πίσω επιφάνεια να «τρέχει». Εκτυπώνονται σε διάφορα υλικά όπως χαρτί, βινύλιο, καμβά, μουσαμά, ύφασμα και πολλά άλλα. Είναι ανθεκτικά και πλένονται χωρίς να υποστούν βλάβη. Αν θέλετε να τα αντικαταστήσετε αφαιρούνται εύκολα χωρίς να προκαλούν φθορές.

Lofts στο Βοτανικό (αρχιτέκτονας Σπύρος Καπής) / Wall print σε µπάνιο
Wall prints για τους τοίχους του καταστήµατος MELCORE στην Κηφισιά
Wall print για το περίπτερο της Franklin & Marshall στο Factory Outlet
ATHENS 2004 / Background για τη σκηνή Ολυμπιακής λαµπαδηδροµίας
Wall print σε κατοικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Wall print σε κατοικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

H Ζωή Παναγιωτοπούλου είναι γραφίστρια. Ασχολείται ειδικά με τα wall prints και πολλές ακόμα έντυπες διακοσμητικές εφαρμογές σε ύφασμα, ξύλο, μέταλλο, γυαλί και άλλα υλικά. Έχει διακοσμήσει σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία κλπ.

Zωή Παναγιωτοπούλου
Πιπίνου 11, 112 57 Αθήνα
Tηλ. 210 8213 679
Κιν. 6973 392986
E-mail: zoezoe@otenet.gr
www.zoezoedesign.gr