σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
Ανακαίνιση με λίγα
"ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ"
Δωριέων 26, Άνω Πετράλωνα
Θέμα Επαγγελματικός χώρος
Τόπος Αθήνα
Διακοσμητές Δήμητρα Πετρακοπούλου
Είδος Ανακαίνιση
φωτογραφίες Κυριακή Ντοβίνου
Η ιδέα του «Χριστίνας» γεννήθηκε τον Αύγουστο ΄13, όταν οι ιδιόκτητες του αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητα του εστιατορίου τους.
Το νέο όνομα βρέθηκε και το σκηνικό άρχισε να στήνεται. Η επιθυμία τους, να είναι ζεστό, οικείο, σπιτικό με παραδοσιακά μαγειρέματα και προϊόντα από εκλεκτούς «μικρούς» παραγωγούς.
Απαραίτητο και καθοριστικό ήταν το διαχωριστικό που υψώθηκε μεταξύ κουζίνας και σάλας από γυψοσανίδα με ανοίγματα και επενδύσεις με ξύλα που «περπατάνε» στην οροφή και τελειώνουν άνισα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή οροφή. Η απλή τάβλα σουηδικού ξύλου πρωταγωνιστεί στον χώρο με φόντο την ταπετσαρία από μέρος ενός κεντήματος.
Η μεγάλη τρίπλευρη τζαμαρία αλλάζει χρωματικά και τοποθετείται μια δική μου, χειροποίητη κατασκευή από κορδόνι και τσουβάλι σαν κουρτίνα, δημιουργώντας ένα γραμμικό σκηνικό ντύνοντας την μεγάλη τζαμαρία χωρίς να κόβει το οπτικό πεδίο και από τις δυο πλευρές. Τα παλιά τραπεζοκαθίσματα βάφτηκαν σε γήινους τόνους, δημιουργήθηκε ένα καθιστικό από παλέτες και φουσκωτά μαξιλάρια και τα κορδόνια-φώτα κρεμάστηκαν με διαφορετικούς λαμπτήρες.
Τέλος τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας ,πήραν την θέση τους στις προθήκες του διαχωριστικού, όπως και η σεφ φτιάχνοντας τα καταπληκτικά αυγά τηγανητά με σύγκλινο και πατάτες..!
Το διαθέσιμο κεφάλαιο προς ανακαίνιση μικρό γι΄ αυτό και η σχεδιαστική επέμβαση ήταν πολύ συγκεκριμένη.

artwave
Δήμητρα Πετρακοπούλου

artwave
Φωτογραφίες:Ⓒ Λευτέρης Μιαούλης Κυριακή Ντοβίνου